Over mij

Spiritualiteit loopt als een rode draad door mijn leven. Als jong meisje nam mijn chronisch zieke moeder me mee naar haar afspraken bij alternatieve zorgverleners. En altijd keek ik mijn ogen uit naar magische afbeeldingen, bijzondere stenen en wonderlijke voorwerpen. Verbaasd luisterde ik naar hun verhalen en keek ik naar hun handelingen. Dat wilde ik ook kunnen!

 

Als vreemde eend in de bijt had ik het niet gemakkelijk op school, maar ik kon goed leren en haalde wel eenvoudig mijn diploma’s. Alleen niets paste echt bij me, ik was nog steeds op zoek. Na 25 jaar werken in het bedrijfsleven was ik op.

 

Ik heb dat volgehouden doordat ik in mijn vrije tijd allerhande spirituele cursussen en workshops volgde. Ik vond het zo’n interessante wereld en kwam elke keer weer in een warm bad van gelijkgestemden waar ik me kon opladen.

 

Hier mijn werk van maken, kwam toen nog niet in me op. Dat was weggelegd voor die enkele uitzondering, voelde niets als iets wat binnen mijn bereik lag. En toen veranderde alles…

 

Na mijn scheiding in 2006 vond ik het lef het roer om te gooien en voorzichtig een praktijk te starten met wat ik al geleerd had. En toen het universum me een mega zet gaf doordat ik werd ontslagen, nog weer 10 jaar later, liet ik me definitief omscholen. Er ging een wereld voor me open en eindelijk voelde ik me op mijn plek. Alles wat ik altijd al zag, wist, voelde, mocht er zijn. Sterker nog, dat werd het belangrijkste gereedschap voor mijn nieuwe werk!

 

Nu leid ik het leven waarvan ik achteraf zeg dat het altijd de bedoeling is geweest. Ik help mensen met levensvraagstukken hun weg vinden naar zingeving. Ik geef spirituele raad en inzichten. Ik mag mijn helende handen laten wapperen, zodat anderen zich beter voelen. Spiritualiteit zit in mijn DNA, ik kan niet anders dan dit werk doen. En eerlijk gezegd voelt het niet als werken, het is zijn wie ik ben.

 

Magie hoort bij mijn leven, kaarslicht kan me betoveren en de maan heeft me altijd gefascineerd. Ik geloof in het ongelooflijke en het doorgeven van licht. Ik voel me bevoorrecht daarin een schakeltje te zijn.

 

Wat mij helpt dit werk te doen. is dat ik hou van puzzelen en van nature nogal nieuwsgierig ben. Stellen van vragen gaat bij mij vanzelf. Het leven is voor mij een grote ontdekkingsreis en ik vind het geweldig anderen daar ook iets van te laten beleven. Ik kom uit een onderwijsfamilie, misschien dat ik je daarom in begrijpelijke taal kan overbrengen wat ik aan boodschappen voor je heb.

 

Mode heb ik nooit begrepen, ik draag de kleding waarin ik me prettig voel en dat zijn vrijwel altijd jurken. Ze brengen balans tegenover mijn daadkracht en het lijkt wel of ze me helpen het spirituele en het aardse samen te brengen.

Ben je nieuwsgierig naar meer uit mijn levensloop?
Kijk dan eens op mijn socials.

Monique Le Grand