Waterkefir

Waterkefir

Werken aan je gezondheid kan dagelijks, eenvoudig en goedkoop door het drinken van Waterkefir.

Waterkefir is een probiotische, suikervrije, licht koolzuurhoudende frisdrank die je zelf maakt. Je hebt hiervoor levende waterkefirkorrels nodig, suiker, water, vers fruit en gedroogd fruit. Dit doe je in bepaalde verhoudingen bij elkaar en laat je 48 uur staan. De ingrediënten gaan fermenteren, de korrels eten alle (vruchten) suikers op en je drank ontstaat.
Daarnaast heb je een glazen pot nodig met deksel, een plastic zeef en een lege fles. Kefirkorrels kunnen niet tegen metaal, vandaar.

Waterkefir drinken verhoogt je weerstand en verbetert de werking van je darmen. Elke dag een glas maakt al een groot verschil. Het leuke van zelf maken, is dat je het ziet ontstaan; het is een mooi gezicht de belletjes te zien opstijgen en het vocht te zien verkleuren. Bovendien is het veel voordeliger dan in de winkel kopen.
Als je darmen gewend zijn, kun je steeds meer kefir gaan drinken en het als frisdrankvervanger nemen. Als je de korrels goed verzorgt, worden het er steeds meer. Als je de juiste verhoudingen blijft aanhouden, maak je zo vanzelf elke ronde meer kefir!

In de gebruiksaanwijzing die ik je meestuur, staat ook hoe je de korrels kunt bewaren als het er teveel worden of je even geen kefir wilt maken. Je bent dus echt me 1 portie korrels klaar voor de rest van je leven!

De levende waterkefirkorrels kosten €10 per 50 gram inclusief verzending. Met 50 gram maak je in het begin een flink glas per dag, precies goed om mee te beginnen. Bestellen is heel eenvoudig: stuur me je adres en je mobiele nummer. Ik stuur je een “tikkie” voor de betaling via WhatsApp. Zodra deze binnen is, stuur ik je korrels af. Omdat ze niet langer dan een dag zonder voeding kunnen, is dat alleen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Je mag ze ook komen ophalen in mijn praktijk bij PUUR Almere op De Randstad. Drinken we samen vast een glas kefirt. Op je gezondheid!

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

12 december 2017

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Pin It on Pinterest